neděle 10. května 2020

Svatba



Práce a závěrečné přípravy na svatbu. To byl náš denní chléb. Utvrdili jsme se aspoň vtom, že jsme šikovní. Mysleli jsme, že to bude problém naplánovat svatbu ze zahraničí, ale zvládli jsme to. Přijeli jsme do Čech týden před svatbou. A ještě k tomu jsme šli na svatbu kamarádovi. Byl to opravdu hektický čas. Hlavně pro nevěstu. Laděnka měla stále dlouhý seznam toho, co jsme museli dokončit, s kým se sejít, vyzvednout, zkusit, otestovat, ochutnat, nazdobit, koupit, vyzdobit atd…


Ještě den před svatbou jsme na zámečku dělali celý den výzdobu, bylo toho hodně. Také jsme naváželi dekorace a svatební cukroví. Proto jsme byli hned několikrát, protože se to do auta nevešlo. Bylo výborné, ale bylo ho až až. Podle personálu by cukroví vystačilo na tři svatby. Laděnka spolu s rodinou dozdobila zámeček a jeli jsme domů. Nastalo ráno a začalo svážení posledních věcí. Laděnka se nechala krášlit a já se svědky jsme se snažili ukočírovat příjezd a ubytování hostů.


Některé věci jsme museli modifikovat, jelikož nám celý den pršelo štěstí. Pršelo nám tolik, že musíme mít toho štěstíčka opravdu hodně do zásoby. Hostům to snad tolik nevadilo, alespoň jsme byli všichni pohromadě. Užili jsme si obřad i svatební hostinu všichni dohromady. Když nastalo krájení dortu začala vypadávat elektrika. Což nám narušilo plány se zabavením hostů. Pokoušeli jsme se jim pustit video z našich cest. Zatímco bychom se šli fotit. Nakonec to dobře dopadlo a elektrika se provizorně zapojila.


Výzvou bylo focení. V zámecké zahradě byla spousta krásných fotogenických míst. V dešti nám pomáhal můj brácha, držel nad námi deštníky. Jinak bychom byli durch během chvíle. Martin zase pomáhal fotografovi s držením blesků. Když už jsme byli durch a Laděnky šaty byly o pár kilo těší, tak jsme šli dovnitř. Chvíli jsme se bavili s hosty a Laděnka si sušila šaty. Kapela začala hrát a nastal první tanec. Naštěstí jsme ho zvládli obstojně. Hosté se začali bavit a my šli na druhé kolo fotografování. I tentokrát nám pomáhal Laděnky brácha a jeho kamarád. Fotografovi nateklo do blesku u foťáku, a tak mu přestal fungovat. Martin měl v ruce externí blesk a odraznou desku. Jeho kamarád nám držel deštníky. Vítr dul a štěstí padalo v proudech. A fotograf po nás chtěl různé pózy a úsměv od ucha k uchu. Byl to zážitek, na který jen tak nezapomeneme.


Všechno pokračovalo, jak nejlépe mohlo. Kapela byla úžasná a svědkyně s partnerem se postarali o skvělou zábavu v mezičasech. Hladina alkoholu stoupala a zábava se rozjížděla. Doufám, že nikdy nezapomeneme na jeden z posledních tanců večera, kdy nás s Laděnkou obklopili kamarádi a udělali nám neskutečnou kulisu k romantickému tanci. Děkujeme.


Závěr u krbu byl také skvělý, ale už na nás bylo znát, že to byl hodně dlouhý týden. A také to, že jsem nebyl zvyklí na alkohol.


Ráno jsme se nasnídali, pobalili a vyrazili. Zastavili jsme, vyměnili píchnutou pneumatiku a jeli dál. Zastavili jsme se znovu. Laděnky maminka zaplatila pokutu za rychlost, přišla o dva body a dojeli jsme domů. Pár dní jsme odpočívali a trávili vzácné chvíle s příbuznými z Austrálie. Pár dní uteklo jako voda a už jsme zase byli v práci na Islandu.


Šéfové jeli na dovolenou, a tak jsme to za ně vedli. Já jsem trávil mnoho času u počítače a snažil se naplánovat naše líbánky. Bohužel či bohudík toho bylo tolik, že mi z toho šla hlava kolem. Užili jsme si ještě mrazivé počasí a polární záře. Pobalili jsme si věci a dali jsme je do skladu. Nastal čas vyrazit za dobrodružstvím a teplem do Jižní Ameriky.   

18. 9. - 26. 10. 2019

Žádné komentáře:

Okomentovat