středa 2. září 2020

Region Aisén



Dopoledne jsme se každým kilometrem přibližovali k osídlenější oblasti. Přibývalo farem, kolem kterých kvetla sousta květin. Trochu nám to připomínalo idylku v Alpách. Jeli jsme okolo řeky zaříznuté hluboko do údolí. Všude kolem kvetla spousta lupin modré barvy. Před městem Puerto Aysén jsme zatočili k rezervaci Río Simpson. Když jsme přejeli přes hřeben, otevřela se před námi kopcovitá krajina. Byly tu rozsáhlé pastviny, a dokonce na nich občas byly větrné elektrárny. Při místních větrných podmínkách se musejí vyplatit. Jeli jsme okolo jedné, která nápor větru nevydržela a skácela se celá na zem. To jsme viděli poprvé. Dojeli jsme do Coyhaique, což bylo největší město oblasti Aisén. Byli jsme poprvé od našeho výjezdu z Puerto Montt v zákrytu hor. Patřičně jsme si chtěli užít suší podnebí.


Potřebovali jsme ve městě vyřídit pár věcí. Už jsme byli jak čuňata, tak jsme dali věci do prádelny. Vyrazili jsme do centra a začalo pršet. Museli jsme sehnat mastičku proti svědění. Štípance od ovádů, komárů a mravenců jsme měli všude. Začínali jsme z toho být nevrlí. Vzhledem ke šťavnatým pastvinám okolo, jsme se rozhodli si dát steak. Byl to jeden z našich nejlepších steaků v životě. Došli jsme na nákup na další dlouhou část cesty divočinou. Cestou k autu jsme se ještě zastavili na vnikající zmrzlinu. Prostě nám v tomhle městečku moc chutnalo.


Měli jsme ještě kus cesty před sebou. Jeli jsme pastvinami až k národnímu parku Cerro Castillo. Cesta se opět stočila do hor. Rozloučili jsme se s náznaky pampy a vjeli do pohoří. Doufali jsme, že konečně uvidíme nějaké větší zvíře. Pumu nebo místního jelínka. Nejlépe pumu, jak loví jelínka. Zase nic. Na zvířata jsme prostě neměli štěstí. Zjevně jsou tu stále moc obezřetná před lidmi. Sjeli jsme do údolí pod majestátní horu Cordillera Castillo a našli kemp. Zase jsme byli v kempu sami. Překvapovalo nás to každý den. Tento kraj ještě masový turismus nenašel. Věděli jsme, že si to musíme užívat. Z kempu byl nádherný výhled na pohoří. Sedli jsme si na deku a užívali si večer do poslední chvíle.


3. 1. 2020

Žádné komentáře:

Okomentovat