pátek 27. ledna 2017

To nejtěžší je už za námi aneb osmý den na Stewartově ostrově


Vstali jsme docela pozdě a šli dál. Sice bychom rádi zůstali a kochali se, ale docházelo nám jídlo a měli jsme ještě pár dní před sebou. Lada byla ráda, že sebou vzala kinesio tejpy a tak jsme si hezky zalepily bolavé svaly. Nebylo to tak zlé jako včera. Šli jsme po hřebeni, kde nebylo tolik bahna. Dokonce jsme měli i slušné tempo. Měli jsme občas i příležitost se kochat výhledy. Ale to netrvalo dlouho cesta z vrcholu hřebenu byla dlouhá. A hodně bahnitá. Nasadili jsme slimáčí tempo a čvachtali postupně dolů. Najednou jsme uviděli něco neobvyklého. Po pěti dnech jsme uviděli člověka. Holčina se čvachtala nahoru do kopce. Bylo vidět, že toho má dost. A tak uvítala informaci, že je skoro nahoře. Dočvachtali jsme se až k Little Hellfire beach. Prošli jsme ji jedna dvě, byla písčitá. Byla to radost ze sebe oklepat kilo bahna. Ale to už jsme šplhali do dalšího kopce, který nás odděloval od velké nížiny táhnoucí se středem ostrova. Opět to nahoru šlo, ale cesta dolů? To byl porod. Potvrdili jsme si teorii, že více lidí chodí tím samým směrem jako my. 

 
Nicméně jsme konečně dorazili k obrovské Mason Beach. Zprvu byla kamenitá, ale kameny ustoupily písku. Byl jsem rád, že jsme cestu naplánovali na večer kvůli přílivu. Naštěstí jsme nemuseli nic obcházet a jen jsme šli pět kilometrů po pláži. Jen v jednom místě do moře zasahovala obrovská skála u které jsme si museli počkat na malé vlny. Já jsem skálu oběhl bez problémů, Ladě se přes nohy převalilo několik vln, protože si vybrala špatné kameny na kterých čekala. Cestou jsme narazili akorát na divokou kočku a několik umírajících mořských ptáků a ryb. Dorazili jsme k potoku, který jsme sledovali. Dovedl nás skoro až do civilizace, byla tu cesta pro čtyřkolky a Mason Bay Hut plná lidí. 
 


Poté co jsme si dali věci do kupy a odpočinuli jsme si. Začali jsme se bavit s ostatními spolubydlícími. Nejvíce nás dostal chlap, který zde byl před 16 lety. Tvrdil nám, že prošel co my, ale ani jedinkrát nešlápnul do bahna. Nemohli jsme to pochopit a doteď to nechápeme. Jak může být tenhle ostrov tvořený z bahna suchý? Poté jsme si sedli a jedli jednu z posledních mňamek. Těstoviny s čínskou polívkou, jako každý druhý den. Asi bylo na nás vidět, jak jsme byli hotoví. Jeden člověk se nás zeptal odkud jsme přišli a uznale nám řekl, že jsme dobří. Jako kdyby už jsme byli v přístavu a odjížděli pryč z ostrova. Dal nám kus muffinu s máslem. Bylo to nejlepší co jsem po hodně dlouhé době jedli. Až poté jsme zjistili, kdo to byl. Byl to místní a jediný lovec possumů na ostrově. Trávil týdny v pralese a kontroloval pasti. Když našel v ní possuma tak ho zabil a svlékl z kůže. Musíte to udělat hned, jak ho zabijete, pak už kůže dolů nejde. Byli jsme unavení a šli brzo spát. Až později jsme docenili ona slova chvály od někoho, kdo opravdu umí přežít v takové nehostinné přírodě.

27. 1. 2017

Žádné komentáře:

Okomentovat